Szukaj

Szpinak po turecku

Dziś chcę podzielić się z Wami przepisem z kuchni tureckiej na szpinak po turecku , który jest zdrowym i pysznym samodzielnym daniem bardzo popularnym w Turcji . Przygotowanie go zajmuje niewiele czasu i myślę ze w takiej wersji polubią go również osoby które nie przepadają a tym warzywem . Szpinak przygotowany jest na bazie oliwy z oliwek a jego sekretnym składnikiem jest czosnek.

Składniki :

500 g szpinaku

1 cebula

1 ząbek czosnku

3 łyżki kaszy bulgur

1 łyżka koncentratu pomidorowego

Sól , płatki czerwonej papryki

Przygotowanie

Na początku dobrze umyj szpinak. Następnie pokrój cebulę na piórka i podsmaż ją na oliwie z oliwek , aż zmieni kolor , dodaj przeciśnięty ząbek czosnku Dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie dodaj szpinak , 3 łyżki kaszy bulgur , przyprawy i pół szklanki wody. Zamieszaj i garnek przykryj pokrywką . Gotuj na małym ogniu do momentu aż kasza zmięknie . Szpinak podajemy z gęstym jogurtem typu greckiego.

Afiyet Olsun – Smacznego

Shopping Cart

Adres

ul. Aleje Jerozolimskie 11/19
00-508 Warszawa
 

Godziny otwarcia

Pon. – Pt. od 9:00 – 18:00
Soboty od 10:00-17:00

KUPON 10% RABATU

Zapisz się do newslettera i już dzis odbierz prezent na zakupy