Tygielki miedziane tureckie
Wyświetlanie 1–24 z 103 wyników
-
-
-
-
-
-
Tygielki miedziane tureckie
Tygielek miedziany do kawy po turecku 210 ml
169.00 zł Dowiedz się więcej -
Tygielki miedziane tureckie
Tygielek do kawy miedziany na płytę indukcją 340 ml
195.00 zł Dodaj do koszyka -
-
-
Tygielki miedziane tureckie
Tygielek miedziany na płytę indukcją 340 ml
195.00 zł Dowiedz się więcej -
-
-
Tygielki miedziane tureckie
Tygielek miedziany na płytę indukcją 420 ml matowy
219.00 zł Dowiedz się więcej -
Tygielki miedziane tureckie
Tygielek miedziany na płytę indukcją 350 ml matowy
195.00 zł Dodaj do koszyka -
Tygielki miedziane tureckie
Tygielek miedziany na płytę indukcją 210 ml matowy
185.00 zł Dowiedz się więcej -
-
-
-
-
Tygielki miedziane tureckie
Tygielek turecki kolorowy do kawy po turecku 210 ml
165.00 zł Dodaj do koszyka -
Tygielki miedziane tureckie
Tygielek turecki do kawy po turecku Erzincan 340 ml
175.00 zł Dodaj do koszyka -
Tygielki miedziane tureckie
Tygielek turecki do gotowania kawy po turecku 210 ml
165.00 zł Dodaj do koszyka -
-
Tygielki tureckie miedziane
to nic innego jak niewielkie naczynia z długą z drewnianą lub mosiężną rączką, tradycyjnie wykonane z miedzi W Ofercie sklepu Galeria Sultana Znajdziesz wyjątkowe wzory tygielków ręcznie wykonanych . Wszystkie oferowane w sklepie tygielki tureckie wykonane są z miedzi przez tureckiego rzemieślnika z miasta Gaziantep leżącego na wschodzie Turcji . Miasto to słynie z produkcji przedmiotów codziennego użytku wykonanych z miedzi. y. Nasze tygielki to to jednocześnie oryginalne dekorację do każdej kuchni .
Jak zaparzyć kawę po turecku w tygielku ?
To bardzo proste. Potrzebujemy do tego tygielka do kawy , małej filiżanki , zimną wodę, drobno mieloną kawę po turecku oraz cukier jeśli używamy. Zaczynamy od wsypania do tygielka kawę . na jedną filiżankę wsypujemy dwie płaskie lub jedną czubatą łyżeczkę kawy . Całość zalewamy jedną filiżanką zimnej wody,, mieszamy i zaczynamy gotować . Kawę mieszamy tylko raz , nie robimy tego w trakcie gotowania. Jeśli używamy cukier dodajemy go na samym początku.. Kiedy zauważymy że zbiera się na wierzchu pianka możemy ją zebrać i przełożyć do filiżanki – tak często robią Turczynki gotując kawę dla kilku osób. w jednym tygielku Wtedy po przelaniu kawy do filiżanek w każdej z nich będzie charakterystyczna pianka. Gotując jedną kawę nie trzeba tego robić . Kiedy kawa zaczyna wrzeć podnosimy tygielek do góry , trzymamy z dala od ognia kilka sekund i znowu odstawiamy na ogień. Czynność tą powtarzamy 2 -3 razy . Następnie kawę przelewamy do filiżanki .Tak przygotowaną kawę podajemy ze szklaneczką wody i słodkim dodatkiem .